Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

Avtor hita Sorbara Steak House

Vegiohead

26 ur • 0,80 €

Setavine za 4 osebe

zelenjavni ragu

56 g
češnjevega paradižnika
70 g
svežih melancanov
70 g
svežih pisanih paprik
50 g
sveže rjave čebule
70 g
svežega korenja
56 g
svežih šampinjonov
55 g
tofuja BIO Natur aktiv
ščep
popra Le Gusto
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline

kruh

4
hot dog štručke Taste of America

dehidriran rumenjak

2
rumenjaka BIO Natur aktiv jajc
200 g
tradicionalne morske soli Piranske soline
200 g
sladkorja

navodila za pripravo

Zelenjavni ragu

Vso zelenjavo na drobno narežemo. V razbeljeno ponev dodamo čebulo in jo pražimo do temno rjavega, nato dodamo paradižnike in jih popražimo. Zatem dodamo še vso zelenjavo in kuhamo, dokler ne nastane gosta zelenjavna tekstura.

Kruh

Štručko za hot dog po sredini izdolbemo v obliki tankega pravokotnika in jo za 3 minute položimo v smoker.

Dehidriran rumenjak

Zmešamo sladkor in sol, na mešanico položimo rumenjake in jih pokrijemo z zmesjo. Za 24 ur postavimo v hladilnik. Po 24 urah rumenjake za 2 uri damo v pečico pri 60 stopinjah.

Kako jed serviramo?

V toplo in prekajeno štručko za hot dog nadevamo zelenjavni ragu in na to dodamo na kocke narezan tofu. Na drobno naribamo rumenjak in z njim posipamo nadevano štručko, čez to položimo par vejic drobnjaka.

Sestavine, uporabljene v receptu