Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

Avtor hita hood burger

The Beeftles

30 min • 3 €

Sestavine za 4 osebe

argentinski steak

600 g
BBQ argentinskega steaka
8
češnjevih paradižnikov
40 g
rukole
40 g
sira Grana Padano
žlica
bio grškega oljčnega olja Kloster Toplou
2 ščepa
tradicionalne morske soli Piranske soline
2 ščepa
popra Le Gusto

pesto z rukolo

7 žlic
bio grškega oljčnega olja Kloster Toplou
strok
domačega česna
2 pesti
rukole
pest
svežega koriandra
2 žlici
limetinega soka
12
makadamija oreščkov
30 g
sira Grana Padano
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
popra Le Gusto

popečen kruhek

1
ciabatta
2 žlici
bio grškega oljčnega olja Kloster Toplou

navodila za pripravo

PESTO Z RUKOLO

V mešalniku sesekljamo česen, rukolo, koriander, makadamija oreščke in limetin sok, da dobimo gost pire. Mešalnik naj bo na nizki stopnji, ko počasi dodajamo oljčno olje. Na koncu po okusu vmešamo še parmezan, sol in poper.



ARGENTINSKI STEAK


Argentinski steak premažemo z oljčnim oljem, solimo in popramo ter popečemo na vročem žaru. Ob peki meso obračamo vsake pol minute, to ponovimo od 7 do 8-krat za medium rare pečeno meso. Po želji lahko meso obračamo in pečemo dlje. S pogostim obračanjem dosežemo bolj enakomerno pečeno notranjost, preden prepečemo zgornji del steaka. Meso nato odstavimo in pokrijemo, da se ne ohladi. Medtem naoljimo, solimo in popramo še polovičke češnjevca ter jih popečemo na žaru 1-2 minuti. Meso narežemo na tanke rezine.

POPEČEN KRUHEK

Ciabatto prerežemo na polovico, pokapljamo z oljčnim oljem in hrustljavo zapečemo.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Na krožnik potresemo nekaj rukole in ob straneh položimo pečene češnjeve paradižnike. Na posteljico rukole položimo tanke rezine argentinskega steaka. Čez meso in paradižnik pokapamo pesto. Po vrhu posujemo z nožem narezljane koščke parmezana. Priložimo rezino popečene ciabatte.

Sestavine, uporabljene v receptu