Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

Avtor hita Sorbara Steak House

The Drumones

3 ure • 1 €

Sestavine za 4 osebe

piščančje krače

8
piščančjih krač Okus podeželja
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
popra Le gusto

omaka

0,3 dl
sladke smetane Milfina
30 g
sira Bergader (Bavaria Blue)
30 g
sira Bergader (Original)
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
popra Le gusto

navodila za pripravo

Piščančje krače

Krače na vrhu zarežemo z nožem ali škarjami in odstranimo zgornji hrustanec, da ostane samo kost. Spodnji del potegnemo dol, da se meso nabere na dnu krače v obliki krogle. Meso dobro nasolimo in popramo ter 45 minut pečemo na 120 stopinj Celzija. Ko je pečeno, “drum stickse” položimo v smoker za 2 uri na 90-100 stopinj Celzija.

Omaka

V kozico dodamo smetano ter na drobno sesekljan sir in kuhamo na zmernem ognju, da se sir stopi. Dobimo gladko sirno omako. Solimo in popramo.

 

Kako jed serviramo?

Ko so krače prekajene, jih vzamemo iz smokerja in položimo na krožnik, poleg pa postrežemo še toplo omako. Piščančje krače namakamo v omako in jih jemo kot lizike. Mljask!

Sestavine, uporabljene v receptu