Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

avtor hita Pop's place

taco that

10,5 ur • 0,90 €

sestavine za 4 osebe

salsa

1
mini paprika
limetin sok
25 g
rjave čebule
160 g
paradižnika
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
šopek koriandra
limetin sok

zelje

150 g
zelja
8 ml
jabolčnega kisa Lomee
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
mletega črnega popra Le Gusto
ščep
kristalnega sladkorja Agragold
ščep
kristalnega sladkorja Agragold
1
paprika

marinada

300 g
svinjskega pleča Okus podeželja
64 g
rjavega sladkorja
ščep
mlete čebule
ščep
suhega koriandra
ščep
mlete sladke paprike
32 g
tradicionalne morske soli Piranske soline
160 g
bele pšenične moke Korngold
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
16 ml
sončničnega olja Asana
60 ml
vode
18 ml
majoneze Lomee
sveži koriander
4
mlade čebule
ščep
čilija v prahu
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
mletega popra Le Gusto
limetin sok

okrasitev

1
limeta
1
šopek svežega koriandra

navodila za pripravo

SALSA

Mini papriko in paradižnik zrežemo na majhne kocke, čebulo in koriander fino sesekljamo, dodamo limetin sok in sol ter dobro premešamo.

ZELJE

Zelje očistimo in zrežemo na tanke rezance. Dodamo jabolčni kis, sol, poper in sladkor ter na kocke narezano papriko.

MARINADA

Koriandrova zrna zmeljemo v prah, dodamo mleto papriko, mleto čebulo ter sladkor in sol v razmerju 2:1. Svinjska pleča premažemo z marinado in jih pustimo od 2 do 3 ure na sobni temperaturi. Meso nato položimo v smoker za 10 ur na 120 stopinj Celzija, nato ga vzamemo iz smokerja in ga drobno natrgamo.

TORTILJA

Olje, sol in moko dobro zmešamo, nato zmesi počasi dodajamo mlačno vodo. Testo zavijemo v plastično folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi. Po eni uri ga vzamemo iz folije in zrežemo na 60 g težke hlebčke. Hlebčke razvaljamo na približno 18 cm premera. Tortilje spečemo na žaru ali ponvi brez olja na visoki temperaturi, približno 1 minuto na vsaki strani. Tortilje nato položimo na krožnik in jih pokrijemo z drugim krožnikom, da se ohladijo.

KAKO JED POSTREŽEMO?

V tortiljo serviramo zeljnato solato, dodamo natrgano svinjsko pleče iz smokerja, salso in omako. Tortiljo z zobotrebcem spnemo skupaj ter okrasimo z listkom svežega koriandra in krhljem limete.

Sestavine, uporabljene v receptu

povabite ferfud

želite ferfud tudi v vašem kraju?

FerFud je fer, zato na kulinarično-dobrodelno turnejo vabimo prav vsakega žar oboževalca, kot lahko prav vsak žar oboževalec turnejo povabi tudi k sebi. Z veseljem se odzovemo.

pišite nam