Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

avtor hita Pop's place

rib hot chilli porkers

10,5 ur • 3 €

Sestavine za 4 osebe

rebrca

100 g
svinjskih rebrc za žar
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
80 g
rjavega sladkorja Demerara
ščep
suhe mlete čebule
ščep
suhega koriandra
ščep
sladke paprike Le Gusto
20 g
rdeče čebule

bbq omaka

žlica
gladke moke Knusperone
2 žlici
vode
5 g
gorčice v kozarcu Lomee
16 g
BIO kokosovega sladkorja
24 ml
jabolčnega kisa Lomee
24 ml
piva Tektonik zethor
ščep
čilija v prahu
ščep
črnega mletega popra Le Gusto
7 g
slovenskega čajnega masla Milfina

namočene kumare

100 g
svežih kumar
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
sčep
kristalnega sladkorja Agragold
ščep
suhega kopra
40 ml
jabolčnega kisa Lomee
45 ml
vode

kruhki

2
ciabatti
200 g
slovenskega čajnega masla Milfina

navodila za pripravo

REBRCA

Zmešamo sol, rjavi trsni sladkor, suho mleto čebulo, mleta zrna suhega koriandra in mleto papriko ter z mešanico začimb rebrca posujemo. Meso pustimo 2 uri v marinadi, položimo v smoker za 10 ur na 120 stopinj Celzija. Ko je pečeno, z rokami odstranimo rebra in meso narežemo na priblično 5 cm velike kose. Rdečo čebulo narežemo na tanke kolobarje.

BBQ OMAKA

Sestavine zmešamo ter po potrebi dodamo moko in vodo za zgostitev.

NAMOČENE KUMARE

Neolupljene sveže kumare narežemo na kolobarje in jih v posodi zalijemo z vodo, jabolčnim kisom, suhim koprom, sladkorjem in soljo. Kumare namakamo 1 uro, preden jih odcedimo.

KRUHKI

Ciabatto prerežemo po dolžini in širini na pol, da dobimo 4 kose. Na maslu kruhke popečemo do zlato rumene barve.

KAKO JED POSTREŽEMO?

V kruh položimo kos izkoščičenih rebrc, nanje zložimo kumare, prelijemo z BBQ omako in po vrhu posujemo z rezinami rdeče čebule.

 

Sestavine, uporabljene v receptu

povabite ferfud

želite ferfud tudi v vašem kraju?

FerFud je fer, zato na kulinarično-dobrodelno turnejo vabimo prav vsakega žar oboževalca, kot lahko prav vsak žar oboževalec turnejo povabi tudi k sebi. Z veseljem se odzovemo.

pišite nam