Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

Avtor hita HillBilly's Smoke House

pork jam

6 ur • 0,60 €

sestavine za 4 osebe

dimljena svinjina

220 g
svinjskih pleč Okus podeželja
3 žlice
omake za žar BBQ chili
40 g
nizozemske gavde Milfina
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
popra Le Gusto

BBQ OMAKA

240 g
slovenskega čajnega masla Milfina
strok
domačega česna
70 g
BIO pasiranega paradižnika Natur aktiv
70 g
paradižnikovega ketchupa Lomee
tri žlice
vinskega kisa Lomee
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
popra Le Gusto

Pečen krompir

750 g
krompirja za pečenje
1 dl
sončničnega olja Asana

navodila za pripravo

DIMLJENA SVINJINA

Svinjski vrat solimo in popramo. Na visoki temperaturi ga na hitro popečemo z vseh strani. Položimo ga v pekač in postavimo v smoker, kjer naj bo temperatura med 120 in 140 stopinjami Celzija. Meso nepokrito dimimo od 1 do 2 uri, odvisno od jakosti dima. Nato ga prekrijemo s folijo in pustimo, da se peče še približno 5 ur. Dimljeno pleče iz smokerja položimo na pladenj in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Ohlajenega natrgamo na trakce.

BBQ OMAKA

Vse sestavine dobro premešamo z mešalnikom, da dobimo BBQ omako.

PEČEN KROMPIR

Krompir operemo in olupimo. Narežemo ga na majhne krhlje. Pečico medtem segrejemo na 190 stopinj Celzija. Pekač dobro namastimo z oljem, vanj položimo krhlje, jih enakomerno razporedimo in položimo v ogreto pečico za 30 minut. Na koncu krompir solimo.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Na krožnik položimo pečen krompir, nanj natrosimo natrgano svinjsko pleče, ki smo ga segreli in pomešali v BBQ omaki. Po vrhu naribamo obilico sira gavda.

Sestavine, uporabljene v receptu