Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

Avtor hita Hood Burger

Pork Floyd

6,5 ur • 1,80 €

Sestavine za 4 osebe

sendvič

500 g
svinjskih pleč Okus podeželja
100 g
italijanskega kuhanega pršuta
200 g
sira Cheddar
40 g
gorčice Estragon Lomee
80 g
kislih kumaric Garten Krone
40 g
slovenskega čajnega masla Milfina
2
francoski bageti

raztopina za meso

3
pomaranče
2
stroka domačega česna
2
bio limoni
ščep
origana
voda (toliko, da je meso potopljeno)
60 g/l
vode tradicionalne morske soli Piranske soline
2 g
celega popra Le gusto
1
lovorjev list Le gusto

omaka

2
žlici bio grškega oljčnega olja Kloster Toplou
60 ml
soka pomaranče
2 ščepa
popra Le Gusto
1 strok
stisnjenega domačega česna
4 listi
sveže mete

navodila za pripravo

MESO

Pripravimo raztopino s soljo in ostalimi sestavinami za namakanje, položimo svinjsko pleče v raztopino, pokrijemo in pustimo vsaj 12 ur v hladilniku. Po 12-ih urah meso vzamemo iz raztopine in ga položimo v smoker. Meso odkrito pečemo 2 uri, nato ga pokrijemo s folijo in ga pečemo še 4 ure. Po končani peki in dimljenju mora biti meso sočno in mehko.

SENDVIČ


Kruh prerežemo po sredini. Na eno stran namažemo gorčico, na drugo stran maslo. Nato začnemo sestavljati sloje. Na stran z gorčico položimo nekaj rezin kislih kumaric, na koščke narezano pečeno svinjsko pleče in rezino kuhanega pršuta. Po vrhu sendvič posujemo z naribanim ali narezanim Cheddar sirom in ga zapečemo, da se sir stopi.

OMAKA

Vse sestavine zmešamo in dodamo naseljkane liste mete.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Sestavljen sendvič pokapamo z žlico omake iz pomarančnega soka in oljčnega olja.

Sestavine, uporabljene v receptu