Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v Hoferju

Poln žaklc

Kult316

Sestavine za 4 osebe

Porovi žepki
80 g
sira za žar Milfina
1
ščep mletega ingverja
1
ščep kurkume Natur aktiv
3 g
grškega oljčnega olja Minos
100 g
pora
3
listki sveže mete
1
ščep popra Le gusto
1
ščep soli
5 g
sezamovih semen Natur aktiv
3 g
črne kumine
1
zavitek maslenega listnatega testa Backetteria
1
bio jajce Natur aktiv
Avokadova krema
1
zrel avokado
1/2
limone
30 g
sirnega namaza Milfina
1/2
stroka česna
1
žlica grškega oljčnega olja Minos
1
ščep soli
1
ščep popra Le gusto
1
ščep čilija v prahu Le gusto
1
polovica rdeče paprike
Okrasitev
motovilec
sveža meta

NAVODILA ZA PRIPRAVO

SIROVI ŽEPKI

Rezine sira začinimo z ingverjem, kurkumo in oljčnim oljem.  Narežemo ga na manjše koščke in popečemo na obeh straneh. Por narežemo na tanke kolobarje, ga prepražimo ter začinimo s soljo in poprom. Primešamo še koščke sira, dodamo sesekljano meto, pražen sezam in črno kumino.

Iz razvaljanega testa izrežemo kroge, robove premažemo z jajcem, v sredino damo nadev, prepognemo in stisnemo robove. Žepke premažemo z jajcem in spečemo v pečici na 180 stopinj Celzija 7-10 minut.

AVOKADOVA KREMA

Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in pretlačimo meso. Dodamo limonin sok, oljčno olje, fino nasekljan česen, sirni namaz, začimbe in na drobne kocke narezano papriko. Pol paprike premešamo skupaj z maso, ostalo pa pustimo za dekoracijo. Vse skupaj dobro premešamo, pokrijemo s folijo in shranimo v hladilnik.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Na posteljico motovilca položimo dva porova žepka in poleg nabrizgamo avokadovo kremo. Jed okrasimo z listom mete in kockami paprike.

Cena sestavin za eno porcijo te jedi je 1,20 €.

čas priprave: 45 min.

sestavine, uporabljene v receptu

Kakovost sestavin zagotavlja hofer
PZ sir4
PZ testo2
PZ avokado2

DVE EKIPI. DVE ŠOLI.
DVE RESTAVRACIJI. EN CILJ.

Ekipa restavracije SEDEM Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter ekipa Centra kulinarike in turizma KULT316 Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana sta se s svojimi finimi grižljaji potegovali za strokovno ekskurzijo v španski San Sebastian – v svetovno znano restavracijo ARZAK. S svojim delom sta ekipi podpirali tudi projekt Botrstvo v Sloveniji in skupaj z obiskovalci zbrali donacijo v višini 6.580,76 €.

ferfud trucks 2