Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

avtor hita HillBilly's Smoke House

One Wrapublic

30 min • 1,00 €

sestavine za 4 osebe

piščanec

260 g
piščančjih mini filejev Okus podeželja
2 žlici
sončničnega olja Asana
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
popra Le Gusto

zelenjavni nadev

120 g
bučk
160 g
zelene, rdeče in rumene paprike
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
popra Le Gusto

omaka

40 g
majoneze Lomee
40 g
paradižnikovega ketchupa Lomee

tortilja

4
tortilje Taste of America
40 g
ledenke
80 g
paradižnika

navodila za pripravo

PIŠČANEC

Piščančje trakove začinimo s soljo in poprom ter jih popražimo na olju, segretem na visoko temperaturo.

ZELENJAVNI NADEV

Vso zelenjavo najprej operemo. Paradižnik narežemo na majhne kocke, ledenko, papriko in čebulo pa na trakove. Papriko in čebulo na hitro popražimo na olju, segretem na visoko temperaturo, začinimo s soljo in poprom.

OMAKA

Majonezo in ketchup dobro premešamo, da dobimo omako.

TORTILJA

Tortilje popečemo na obeh straneh, da so tople in rahlo zapečene. Solato narežemo na trakove, paradižnik na kocke in se pripravimo na serviranje.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Na popečeno tortiljo pokapamo omako, dodamo zelenjavni nadev, popečene piščančje trakove in na koncu še solato ter paradižnik. Tortiljo prepognemo z ene strani do četrtine celotne dolžine in jo nato od spodaj zavijemo.

Sestavine, uporabljene v receptu

povabite ferfud

želite ferfud tudi v vašem kraju?

FerFud je fer, zato na kulinarično-dobrodelno turnejo vabimo prav vsakega žar oboževalca, kot lahko prav vsak žar oboževalec turnejo povabi tudi k sebi. Z veseljem se odzovemo.

pišite nam