Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

avtor hita Pop's place

new fish on the block

2,5 ur • 4,8 €

sestavine za 4 osebe

losos

560 g
norveškega lososa
140 g
tradicionalne morske soli Piranske soline
280 g
rjavega sladkorja Demerara

koruzni ocvrtki

ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
pšenične bele moke Korngold
ščep
koruzne moke
ščep
pecilnega praška Bella
390 g
BIO koruze Natur aktiv
1
BIO jajce Natur aktiv
80 g
sladke smetane Milfina
ščep
kristalnega sladkorja Agragold
400 ml
sončničnega olja Asana

omaka

440 ml
kisle smetane Milfina
140 g
majoneze Lomee
20 g
svežega koriandra
7 kosov
mlade čebule
ščep
čilija v prahu
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
mletega črnega popra Le Gusto
limetin sok

okrasitev

sveži drobnjak
krhelj limete

navodila za pripravo

LOSOS

Sol in rjavi sladkor zmešamo v razmerju 1:2 in notri zakopljemo file lososa. Po dveh urah mariniranja file lososa vzamemo ven, ga dobro speremo pod tekočo vodo, osušimo s servieto in ga položimo v smoker za 15 minut na 200 stopinj Celzija.

KORUZNI OCVRTKI

Sladko koruzo odcedimo in jo s paličnim mešalnikom grobo zmeljemo. Dodamo koruzno moko, belo moko in pecilni prašek ter sol, sladkor in sladko smetano. Ubijemo jajce in ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake dodamo v maso, iz beljaka pa naredimo sneg. Sneg iz beljaka počasi ročno dodajamo masi, da postane puhasta. V ponvi dobro segrejemo olje dobro segrejemo v ponvi. Z veliko žlico iz mase naredimo kroglico, jo položimo na segreto olje in sploščimo z žlico, da nastane polpet. Na vsaki strani pečemo približno 3 minute, do zlato pečenega.

OMAKA

Čebulo očistimo in uporabimo zgolj sredinski del, ki ga na drobno nasekljamo. Sesekljamo tudi sveži koriander, dodamo majonezo, kislo smetano, sol, poper in limetin sok. Dobro premešamo.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Na krožnik položimo file dimljenega lososa, poleg priložimo koruzni ocvrtek, ki ga prelijemo z omako. Lososa posujemo z drobno nasekljanim drobnjakom in dodamo krhelj limete.

Sestavine, uporabljene v receptu