Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v Hoferju

Mediteranka

Sedem

Sestavine za 4 osebe

Solata s čičeriko
240 g
jajčevcev
240 g
bučk
240 g
solatnih kumar
160 g
češnjevih paradižnikov
120 g
čičerike Garten Krone
1
sveža rdeča bazilika
Kozice
160 g
bio kozic Natur aktiv
Grahov pire
300 g
zamrznjenega bio graha
2 dl
bio sladke smetane Natur aktiv
40 g
slovenskega čajnega masla Milfina
2
ščepa soli
Preliv
0,3 dl
lešnikovega olja
0,3 dl
belega balzamičnega kisa Castello
20 g
sezama
4
krhlji limete

Navodila za pripravo

Solata s čičeriko

Jajčevce in bučke narežemo na večje kocke, jih prepražimo s čičeriko in ohladimo v hladilniku. Narežemo sveže kumare in češnjevec. Vso zelenjavo združimo v eno posodo, začinimo s prelivom iz lešnikovega olja in belega balzamičnega kisa, solimo ter popramo.

Kozice

Kozice spečemo na oljčnem olju, solimo in popramo.

Grahov pire

Grah blanširamo in na hitro ohladimo v ledeni vodi. Nato ga precedimo, zmešamo s smetano in maslom ter pretlačimo v pire.

Kako jed postrežemo?

Na krožnik serviramo solato s čičeriko, dodamo žlico grahovega pireja in popečene kozice. Jed okrasimo z lističem rdeče bazilike in posujemo s sezamom.

Cena sestavin za eno porcijo te jedi je 2,30 €.

čas priprave: 40 min.

sestavine, uporabljene v receptu

Kakovost sestavin zagotavlja hofer
7 mediteranka1
7 mediteranka3
7 mediteranka

DVE EKIPI. DVE ŠOLI.
DVE RESTAVRACIJI. EN CILJ.

Ekipa restavracije SEDEM Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter ekipa Centra kulinarike in turizma KULT316 Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana sta se s svojimi finimi grižljaji potegovali za strokovno ekskurzijo v španski San Sebastian – v svetovno znano restavracijo ARZAK. S svojim delom sta ekipi podpirali tudi projekt Botrstvo v Sloveniji in skupaj z obiskovalci zbrali donacijo v višini 6.580,76 €.

ferfud trucks 2