Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v Hoferju

KuskusKnofki

Kult316

Sestavine za 4 osebe

Zeliščni kuskus polpetki
100 g
bio kuskusa Natur aktiv
1 dl
vode
40 g
skute Milfina
40 g
sira Grana Padano
0,4 g
svežega timijana
0,4 g
svežega drobnjaka
0,4 g
svežega peteršilja
0,4 g
sveže bazilike
0,4 dl
grškega oljčnega olja Minos
0,4 dl
limoninega soka
2 g
soli
2 g
popra Le Gusto
Namaz
100 g
bio kozjega sira Natur aktiv z drobnjakom
0,4 g
svežega drobnjaka
2 g
soli
Gorčični preliv
25 g
gorčice Lomee
25 g
bio cvetličnega medu Natur aktiv
0,7 dl
vinskega kisa Lomee
1
ščep soli
0,7 dl
grškega oljčnega olja Minos
Pršut in fige
8
rezin pršuta
8
svežih ali suhih fig Happy Harvest
4 g
svežega drobnjaka
1 dl
belega vina Gašper Chardonnay & Rebula

Navodila za pripravo

Zeliščni kuskus polpetki

Soljeno vodo zavremo in prelijemo čez kuskus. Posodo s kuskusom pokrijemo in pustimo stati približno pet minut, da vpije vso vodo. Kuskus nato z vilicami razrahljamo in mu dodamo preostale začimbe ter sesekljana zelišča (timijan, drobnjak, peteršilj, baziliko in poper). Po želji lahko uporabimo tudi druga zelišča.

V posodici razžvrkljamo jajce, dodamo skuto in dobro premešamo. Mešanico umešamo v kuskus z zelišči, nato pa dodamo še oljčno olje, limonin sok, limonino lupino in nariban sir. Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine povežejo, tako pa dobimo maso, ki jo bomo lahko oblikovali v manjše polpete. Z modelčki jih oblikujemo na enako velikost. Pečemo jih v ponvi na oljčnem olju na srednje visoki temperaturi, na vsaki strani približno 5 minut, dokler niso zlatorjave barve. Pečene polpetke položimo na papirnato servieto, ki vpije odvečno olje, in pustimo, da se ohladijo.

Namaz

Kremni sir rahlo solimo in dodamo narezan drobnjak. Dobro premešamo in preložimo v vrečko za okraševanje.

Gorčični preliv

Vse sestavine damo v posodo in jih dobro premešamo.

Pršut in fige

V posodo vlijemo vino, dodamo sladkor in timijan. Figam odstranimo peclje in jih nežno pokuhamo v vinu približno 20 minut, da se zmehčajo.

Kako jed postrežemo?

Ko so polpetki primerno ohlajeni, vsakega okrasimo s kremnim sirom, polovičko fige in rezino pršuta ter jih pokapljamo s prelivom. Dodamo še dve vejici svežega drobnjaka in bazilike ter takoj postrežemo.

Cena sestavin za eno porcijo te jedi je 1,00 €.

čas priprave: 30 min.

sestavine, uporabljene v receptu

Kakovost sestavin zagotavlja hofer
316 knofki1
316 knofki
5986f06d70aa7

Povabite FerFud Ekipo

Želite, da FerFud DUEL obišče dogodek v vašem kraju? Razmišljate, da bi svoje sodelavce ali prijatelje presenetili z res finimi grižljaji? Zaupajte nam svojo zgodbo. Z veseljem se bomo odzvali na vaše povabilo.

Enkrat FerFud, prosim