Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

Avtor hita hood burger

Chick Pistols

6 ur • 1,70 €

Sestavine za 4 osebe

piščanec

1
sveži piščanec Okus podeželja
1
bio limona
vejica
svežega rožmarina
2 g
celega popra Le Gusto
3 stroki
domačega česna

raztopina za meso

2 dl
limoninega soka
1 strok
stisnjenega domačega česna
5 g
origana
voda (toliko, da je mesto potopljeno)
55 g/l
vode tradicionalne morske soli Piranske soline
1
lovorjev list Le Gusto

solata

350 g
solatnih srčkov
1
rdeča čebula
ščep
origana
12
grških oliv Lyttos
50 ml
bio grškega oljčnega olja Kloster Toplou
30 ml
balzamičnega kisa iz Modene Gourmet
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
popra Le Gusto

navodila za pripravo

PIŠČANEC

Piščanca celega potopimo v raztopino in ga shranimo v hladilnik za 12 ur. Nato ga vzamemo iz raztopine in ga osušimo. Vanj položimo limono, rožmarin in tri stroke celega stisnjenega česna. Zunanji del piščanca močno začinimo s črnim poprom in ga vstavimo v smoker. Piščanca uro in pol pečemo nepokritega, potem pa še 3-4 ure pokritega s folijo. Ko ga vzamemo iz smokerja, ga nekaj minut pustimo počivati. Nato ga odkrijemo in ga odstranimo s kosti.

SOLATA

Solato dobro operemo in osušimo v centrifugi. Rdečo čebulo narežemo na tanke rezine, dodamo nekaj grških oliv, solimo, popramo in posujemo z origanom. Zabelimo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Na krožnik položimo koščke sočnega dimljenega piščanca in mu priložimo svežo solato.

 

Sestavine, uporabljene v receptu