Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v HOFERju

avtor hita sorbara steak house

Avocadoors

1 h • 1,70 €

Sestavine za 4 osebe

losos

200 g
svežega lososa
ščep
popra Le Gusto
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
5 g
sezamovih semen Natur aktiv
8 ml
sojine omake

avokadova krema

2
zrela avokada
1
limona
2 žlici
oljčnega olja
ščep
tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep
popra Le Gusto
ščep
čilija v prahu
1 žlica
ketchupa Lomee

mandljeva pena

7 ml
mandljevega mleka Natur aktiv
4
beljaki BIO jajc Natur aktiv
1 list
želatine

navodila za pripravo

LOSOS

Lososa dobro obrišemo in mu z ostrim nožem odstranimo kožo. Narežemo ga na 2 centimetra široke trakove in nato na enake kocke. V posodo dodamo narezanega lososa, sojo, sezam, sol in poper ter dobro premešamo. Za 30 minut postavimo v hladilnik, da se losos navzame okusa sestavin

AVOKADOVA KREMA

Avokado razpolovimo, mu odstranimo koščico in v višji posodi s paličnim mešalnikom pretlačimo meso avokada. Dodamo limonin sok, oljčno olje, ketchup in začimbe ter vse skupaj še enkrat pretlačimo s paličnim mešalnikom. Gladko zmes pokrijemo s folijo, da avokado ne oksidira.

MANDLJEVA KREMA

S paličnim mešalnikom zmešamo mandljevo mleko in beljake. V decilitru vode za minuto namočimo želatino, nato jo dobro ožamemo in jo za 10 sekund postavimo v mikrovalovno pečico. Ko je vsebina stopljena, jo dodamo v zmes in vse skupaj še enkrat premešamo. S kremo napolnimo sifon in jo za eno uro postavimo v hladilnik.

KAKO JED POSTREŽEMO?

V lupino avokada položimo 2 žlici lososa ter čez lososa in do roba lupine namažemo avokadovo kremo. Mandljevo kremo vbrizgamo na položaj odstranjene avokadove koščice. Dober tek!

Sestavine, uporabljene v receptu