VEGI RAKETA

Recept

Filip Kržišnik in Blaž Slanič

“Najin Top Dog sva naredila kar se da barvit, da bo najlepši na Instagramu.”

Sestavine za 4 osebe

  • 1 original francoska bageta

ZELENJAVNA PALČKA

  • 100 g rdečega fižola NATURE'S GOLD
  • 100 g krompirja
  • 25 g korenja NATUR AKTIV
  • 25 g čebule
  • 100 g krušnih drobtin HAPPY HARVEST
  • 10 g paradižnika
  • 10 g paradižnikovega ketchupa LOMEE (nepekoč)
  • 25 g grškega oljčnega olja MINOS
  • 0,5 l olja za cvrtje OSANA
  • svež ingver
  • ščep čilija LE GUSTO
  • ščep soli
  • ščep popra LE GUSTO

OMAKA

  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 40 ml grškega oljčnega olja MINOS
  • 20 g sveže bazilike
  • 30 g rdeče čebule
  • ščep soli
  • ščep popra

PRILOGE

  • 50 g mlade čebule
  • 50 g svežih kumar
  • 40 g motovilca

Navodila za pripravo

NAVODILO ZA PRIPRAVO ZELENJAVNE PALČKE

Krompir olupimo, skuhamo, odcedimo in spasiramo. Fižol odcedimo in spasiramo. Olupljeno čebulo, narezano na drobno, skupaj z naribanim korenčkom in na kockice narezanim paradižnikom popražimo na oljčnem olju. Dodamo krušne drobtine, začimbe in ketchup po okusu in vse skupaj dobro pregnetemo, da se sestavine povežejo v gosto maso, ki jo lahko oblikujemo. Iz mase nato oblikujemo palčke in jih ocvremo v vročem olju. Zelenjavne palčke popivnamo na papirnati brisači.

NAVODILO ZA PRIPRAVO OMAKE
Češnjev paradižnik narežemo na kocke, dodamo drobno narezano čebulo, svežo baziliko, oljčno olje in začinimo s soljo in poprom.

NAVODILO ZA PRIPRAVO PRILOG

Mlado čebulo operemo, osušimo in narežemo na kolobarje. Motovilec operemo in osušimo.

Sveže kumare narežemo na tanke rezine.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Štručko prerežemo po sredini, namažemo z omako. Dodamo motovilec, ocvrto zelenjavno palčko, mlado čebulo, kumare in okrasimo s češnjevim paradižnikom.

Uporabljene top sestavine