TOP NYAM

Recept

Gaja Prestor

“Ljubitelje Top Doga bi rada navdušila z novo kombinacijo sladkega in slanega v pisanih jesenskih barvah.”

Sestavine za 4 osebe

  • 1 original francoska bageta

MESNINE

  • 4 goveje hrenovke NATUR AKTIV

OMAKA

  • 100 g kisle smetane MILFINA
  • 0,5 g peteršilja
  • 0,5 g drobnjaka
  • ščep soli
  • poper LE GUSTO

PRILOGE

  • 40 g rukole
  • 100 g sladkega krompirja
  • 10 g škroba
  • 100 g pisane paprike
  • ščep soli
  • poper LE GUSTO
  • 0,5 l olja za cvrtje OSANA

Navodila za pripravo

NAVODILO ZA PRIPRAVO MESNIN IN OMAKE

Hrenovko skuhamo. Peteršilj na fino nasekljamo, drobnjak na drobno narežemo. Kisli smetani dodamo peteršilj in drobnjak, solimo in popramo. Vse skupaj dobro premešamo.

NAVODILO ZA PRIPRAVO PRILOG

Sladki krompir narežemo na palčke. Krompirjeve palčke oprašimo s škrobom, jih položimo na pekač s peki papirjem in spečemo v pečici, da dobi krompir lepo skorjico. Lahko pa krompirjeve palčke ocvremo tudi v vročem olju. Pisano papriko očistimo in narežemo na palčke. Palčke na vročem olju na hitro popečemo in začinimo s soljo in poprom.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Uporabljene top sestavine