ZLATI ŽVIŽ

Recept

Luka Žvižej

“Moj Top Dog mora imeti meso, mora imeti hrenovko, mora imeti malo zelenjave – vsega po malem.”

Sestavine za 4 osebe

  • 1 original francoska bageta

MESNINE

  • 4 perutninske hrenovke

OMAKA

  • 100 g svežega govejega mletega mesa OKUS PODEŽELJA
  • 20 g čebule
  • 60 g bio olupljenih paradižnikov NATUR AKTIV
  • 20 g korenja NATUR AKTIV
  • 20 g gomoljne zelene
  • 1 strok česna
  • 20 g grškega oljčnega olja MINOS
  • ščep soli
  • ščep popra LE GUSTO
  • ščep sladke mlete paprike LE GUSTO
  • ščep origana LE GUSTO
  • svež peteršilj

PRILOGE

  • 40 g rukole
  • 4 lističi sveže bazilike
  • 40 g mladega stročjega fižola
  • 40 g parmezana CUCINA NOBILE

Navodila za pripravo

NAVODILO ZA PRIPRAVO BOLONJSKE OMAKE IN MESNIN

Na drobno narezano čebulo na olivnem olju popražimo. Dodamo mleto meso, nariban korenček ter olupljeno in naribano gomoljno zeleno. Ko se meso lepo obarva, dodamo česen in mleto papriko. Premešamo. Ko česen zadiši, dodamo pelate, začinimo, premešamo in skuhamo. Po potrebi dodatno začinimo. Na koncu omaki primešamo še nasekljan svež peteršilj. Hrenovke skuhamo.

NAVODILO ZA PRIPRAVO PRILOG

Stročji fižol skuhamo. Rukolo operemo in osušimo. Parmezan naribamo. Baziliko »nacvetkamo« ali natrgamo.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Bageto prerežemo po sredini ter vanjo položimo rukolo in kuhano hrenovko. Čez hrenovko prelijemo bolonjsko omako, položimo stročji fižol, posipamo s parmezanom in okrasimo z lističi bazilike.

Uporabljene top sestavine