HRUSTAČ

Recept

Gostinstvo Jezeršek

“Naj zahrusta.”

Sestavine za 4 osebe

Mesnine

  • 4 svinjske hrenovke
  • 40 g sončničnega olja OSANA

Remuladna omaka

  • 50 g majoneze LOMEE
  • 50 g gorčice LOMEE
  • 10 g delikatesnih kislih kumaric NATURE'S GOLD
  • ščep soli
  • ščep popra LE GUSTO

Priloge

  • 80 g čebulnih obročkov NATURE'S GOLD
  • 40 g motovilca
  • 60 g delikatesnih kislih kumaric NATURE'S GOLD
  • sončnično olje OSANA

Navodila za pripravo

NAVODILO ZA PRIPRAVO MESNIN

Svinjsko hrenovko rahlo zarežemo ter jo popečemo na olju.

NAVODILO ZA PRIPRAVO REMULADNE OMAKE

Kisle kumarice na fino naribamo. Majonezi dodamo gorčico in naribane kumarice, začinimo in vse sestavine zmešamo v remuladno omako.

NAVODILO ZA PRIPRAVO PRILOG

Čebulne obročke ocvremo v vročem olju in jih na papirnati brisači popivnamo.

Kislo kumarico poljubno narežemo na rezine, kolobarje ali palčke. Motovilec operemo in osušimo.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Pšenično štručko prerežemo po sredini, premažemo z remuladno omako in po vrsti dodamo motovilec, rezine kumar in hrenovko. Čez hrenovko dodamo hrustljave čebulne obročke.

Uporabljene top sestavine