VODOJEDEC

Recept

Tin Vodopivec

“Na brbončice mora pričarati okus pravega nemškega hot doga, ki je prek Amerike prišel v Slovenijo in postal – Top Dog.”

Sestavine za 4 osebe

Glavne sestavine

  • 4 pšenične štručke OKUS TRADICIJE

Čičerikina palčka

  • 160 g čičerike NATURE'S GOLD
  • ščep soli
  • ščep popra LE GUSTO
  • 4 g svežega česna
  • 44 ml oljčnega olja MINOS
  • ščep mlete kumine LE GUSTO
  • 10 g peteršilja
  • 68 g pšenične gladke moke HAPPY HARVEST

Omaka

  • čičerikina voda
  • 44 ml oljčnega olja MINOS
  • ščep curryja LE GUSTO
  • ščep soli

Priloge

  • 70 g rukole
  • 40 g mlade čebule
  • 44 g paradižnika
  • 44 g korenja
  • 44 g svežega zelja
  • 24 g bio sladke koruze NATUR AKTIV
  • 36 g limete
  • ščep soli
  • oljčno olje MINOS

Navodila za pripravo

NAVODILA ZA PRIPRAVO ČIČERIKINE PALČKE

Čičeriko odcedimo, vodo pa obdržimo ter jo postavimo na stran v ločeno posodo. Odcejeno čičeriko zmeljemo v multipraktiku ter dodamo sol, poper, česen, olje, kumino in peteršilj. Zmes zlijemo v posodo in ji dodamo moko. Oblikujemo približno 10 cm dolge palčke, ki jih ocvremo v olju do zlate barve.

NAVODILA ZA PRIPRAVO OMAKE

Čičerikino vodo (voda, v kateri se je kuhala čičerika) v valjasti posodi spenimo s paličnim mešalnikom; ko se začne peniti, postopoma dodajamo olje, da dobimo gosto omako. Proti koncu dodamo še curry in po želji solimo.

NAVODILA ZA PRIPRAVO PRILOG

Zelje narežemo na rezance, mlado čebulo na kolobarje, korenček grobo naribamo, koruzo odcedimo. Vse skupaj zmešamo v posodi in začinimo s sokom limete, soljo in oljem. Paradižnik narežemo na majhne kocke.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Štručko razrežemo po sredini. Najprej dodamo rukolo, solato in na vrh položimo čičerikino palčko. Prelijemo z domačo omako in potresemo z narezanim paradižnikom ter naribano lupinico limete.

Uporabljene top sestavine