LOS FINOS DOGOS

Recept

Urban Sever

“Najraje imam pečeno hrenovko, še malo mesa in svežo omakico, da se kar stopi v ustih.”

Sestavine za 4 osebe

Glavne sestavine

  • 1 original francoska bageta

Mesnine

  • 240 g svinjskega pleča OKUS PODEŽELJA
  • 4 svinjske hrenovke
  • 2 ščepa soli
  • ščep popra LE GUSTO
  • olje za cvrtje OSANA

Medovita gorčica

  • 44 g gorčice LOMEE
  • 22 g bio cvetličnega medu NATUR AKTIV

Sladka čebulna omaka

  • 44 g čebule
  • 20 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 88 g paradižnikovega ketchupa LOMEE

Priloge

  • 60 g sveže kumare
  • 44 g jabolk
  • 200 ml jabolčnega kisa LOMEE
  • 66 g motovilca
  • 40 g domačih suhih ocvirkov

Navodila za pripravo

NAVODILA ZA PRIPRAVO MESNIN

Svinjsko pleče solimo in popramo po okusu. Popečemo ga v pečici na nizki temperaturi (120 °C) približno 3 ure, nato ga zavijemo v aluminijasto folijo ter pustimo peči še nadaljnje 3 ure. Svinjsko hrenovko rahlo zarežemo ter jo popečemo na olju.

NAVODILA ZA PRIPRAVO MEDOVITE GORČICE

Gorčico in med zmešamo v posodi.

NAVODILA ZA PRIPRAVO SLADKE ČEBULNE OMAKE

Čebulo na drobno nasekljamo in jo prepražimo na olju, dodamo rjavi sladkor in ketchup. Vse skupaj segrejemo do vrelišča.

NAVODILA ZA PRIPRAVO PRILOG

Kumaro dobro operemo, narežemo na kolobarje in jih za 30 min položimo v kis. Jabolka narežemo na kolobarje ter jih popečemo na olju.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Bageto razrežemo po sredini, premažemo z medovito gorčico in po vrsti dodamo motovilec, rezine kumar in jabolk ter hrenovko. Čez hrenovko dodamo natrgano svinjsko pleče in vse skupaj prelijemo s sladko čebulno omako. Potresemo z ocvirki in Top Dog je pripravljen.

Uporabljene top sestavine