L’OREŠNIK

Recept

Nives Orešnik

“Moj idealen Top Dog je fit in svež.”

Sestavine za 4 osebe

Glavne sestavine

  • 4 pšenične štručke OKUS TRADICIJE
  • 370 g fileja norveškega lososa GOURMET
  • ščep soli
  • 44 ml oljčnega olja MINOS

Omaka

  • 44 g grškega jogurta LYTTOS
  • 4 g kopra
  • ščep soli
  • 12 g sveže mete
  • 4 g svežega česna

Priloge

  • 40 g grškega ovčjega feta sira LYTTOS
  • 44 g sveže kumare
  • 44 g redkvic
  • 70 g špinače
  • 20 g jedrc makadamije SNACK FUN
  • 12 g sveže mete

Navodila za pripravo

NAVODILA ZA PRIPRAVO LOSOSA

File lososa narežemo na kocke in začinimo s soljo. Na hitro ga popečemo na olju, tako da dobi lepo rožnato barvo.

NAVODILA ZA PRIPRAVO OMAKE

V grški jogurt vmešamo koper, sol, nasekljano meto in nasekljan česen. Sestavine dobro premešamo.

NAVODILO ZA PRIPRAVO PRILOG

Grški ovčji feta sir narežemo na koščke. Kumare, špinačo in redkvice dobro operemo. Kumaro in redkvice narežemo na tenke kolobarje, špinačo pa le dobro osušimo. Makadamija oreščke sesekljamo na majhne koščke.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Štručko razrežemo po sredini in najprej dodamo špinačo, nato lososa, zatem pa izmenično narezane redkvice in kumare ter grški ovčji feta sir. Prelijemo s prelivom iz grškega jogurta in okrasimo z nasekljanimi makadamija oreščki in svežimi listki mete.

Uporabljene top sestavine