ROCK’N’ROLKA

Recept

Timotej Lampe Ignjić

“Zame je idealen Top Dog moj Dog – zato, ker najboljše opiše mene.”

Sestavine za 4 osebe

Hofer sestavine

  • 1 original francoska bageta
  • 140 g rukole
  • 5 g rdeče čebule
  • 140 g paradižnika
  • 50 ml oljčnega olja MINOS
  • ščep soli
  • ščep popra LE GUSTO90 g bio dimljenega tofuja Tereza's Choice
  • 35 g bio majoneze Tereza's Choice (česen & limona)
  • 50 g sira ementaler MILFINA
  • 170 g kranjske klobase

Navodila za pripravo

NAVODILA ZA PRIPRAVO

Kranjsko klobaso razpolovimo, jo po površini rahlo narežemo in popečemo na ekstra deviškem olju, da klobasa karamelizira. Medtem na rezine narežemo dimljen tofu in ga popečemo na obeh straneh.

Med peko pripravimo vso zelenjavo, rukolo operemo, paradižnik narežemo na rezine, čebulo pa narežemo na kolobarje. Paradižnik rahlo posolimo in popopramo.

Ementaler grobo naribamo.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Bageto razrežemo po vrhu in začnemo sestavljati hot dog z rukolo, potem sledijo paradižnik, tofu in kranjska klobasa. Ob vroči kranjski klobasi posipamo grobo nariban sir ementaler. Po kranjski klobasi nabrizgamo majonezo in hot dog okrasimo z rdečo čebulo.

Uporabljene top sestavine