ROCK’N’ROLKA

Recept

Timotej Lampe Ignjić

“Zame je idealen Top Dog moj Dog – zato, ker najboljše opiše mene.”

Sestavine za 4 osebe

Hofer sestavine

  • 1 originalna francoska bageta
  • 140 g rukole
  • 5 g rdeče čebule
  • 140 g paradižnika
  • 50 ml ekstra deviškega oljčnega olja Minos
  • 1 ščep tradicionalne morske soli Piranske soline
  • 1 ščep popra Le Gusto
  • 90 g bio dimljenega tofuja Tereza`s Choice
  • 35 g bio majoneze Tereza`s Choice (limona & česen)
  • 50 g ementaler sira Milfina
  • 170 g kranjske klobase Košaki

Navodila za pripravo

NAVODILA ZA PRIPRAVO

Kranjsko klobaso razpolovimo, jo po površini rahlo narežemo in popečemo na ekstra deviškem olju, da klobasa karamelizira. Medtem na rezine narežemo dimljen tofu in ga popečemo na obeh straneh.

Med peko pripravimo vso zelenjavo, rukolo operemo, paradižnik narežemo na rezine, čebulo pa narežemo na kolobarje. Paradižnik rahlo posolimo in popopramo.

Ementaler grobo naribamo.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Bageto razrežemo po vrhu in začnemo sestavljati hot dog z rukolo, potem sledijo paradižnik, tofu in kranjska klobasa. Ob vroči kranjski klobasi posipamo grobo nariban sir ementaler. Po kranjski klobasi nabrizgamo majonezo in hot dog okrasimo z rdečo čebulo.

Uporabljene top sestavine