CRÈM DE LA KLÈM

Recept

Klemen Mramor

“Moj idealen Top Dog mora biti svež, sočen in fino masten.”

Sestavine za 4 osebe

Glavne sestavine

  • 1 originalna francoska bageta
  • 4 piščančje hrenovke
  • 70 g sira Brie Roi de Trefle
  • 60 g pečene mesne slanine Žerak

Salsa

  • 160 g zorjenega avokada
  • 50 g mlade čebule
  • 1 ščep popra Le Gusto
  • 1 ščep tradicionalne morske soli Piranske soline
  • 40 ml ekstra deviškega oljčnega olja Minos
  • 10 ml limetinega soka

Priloge

  • 100 g svežega zelja
  • 50 g zelene solate
  • 10 ml sojine omake
  • 40 g majoneze Lomee
  • 40 g svežega radiča

Navodila za pripravo

NAVODILA ZA PRIPRAVO HRENOVKE

Hrenovko razrežemo po dolžini na pol, odrežemo enako širino brieja in ga položimo med polovici hrenovke. Vse skupaj ovijemo v mesno slanino. Hrenovko spečemo na ponvi, da dobi lepo barvo.

NAVODILA ZA PRIPRAVO SALSE

Avokado izdolbemo in ga z vilico zmečkamo. Nato na drobno narežemo mlado čebulo. Avokado, čebulo, sol, poper, ekstra deviško olje in limetin sok zmešamo v omako.

NAVODILA ZA PRIPRAVO PRILOGE

Zelje in solato narežemo na rezance. Zelje mariniramo z limetinim sokom in sojino omako, soljo in poprom.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Bageto razrežemo po sredini. Najprej dodamo avokadovo salso, nato zelje in solato ter na to položimo hrenovko. Čez hrenovko dodamo majonezo in mlado čebulo.

Uporabljene top sestavine