MR. FISH

Recept

Mr. Fish

“Mr. Fish je vrhunski morski Top Dog, ki so ga ustvarili kuharski mojstri gostinstva Jezeršek, poimenovali pa naši zvesti Facebook sledilci.“

Sestavine za 4 osebe

  • 4 pšenične štručke OKUS PODEŽELJA

Ribje palčke

  • 110 g krompirja
  • 260 g osliča
  • 12 g mlade čebule
  • ščep soli
  • ščep popra LE GUSTO
  • 50 ml limoninega soka
  • 80 ml mleka MILFINA
  • 300 ml olja za cvrtje OSANA
  • 4 bio jajca iz proste reje NATUR AKTIV
  • 100 g drobtin KORNGOLD

Salsa

  • 100 g zelene
  • 100 g mešane paprike
  • 75 g rdeče pese GARTENKRONE
  • 20 ml belega balzamičnega kisa COSTELLO
  • 15 ml oljčnega olja MINOS

Omaka

  • 40 g majoneze LOMEE
  • 32 g delikatesnega hrena LOMEE

Okrasitev

  • 6 g kopra

Navodila za pripravo

NAVODILA ZA PRIPRAVO RIBJIH PALČK

Osliča blanširamo v mleku ter ga pustimo stati 5 minut. Medtem v pečici, ki jo segrejemo na 200 C, spečemo olupljen krompir. V mešalniku zmeljemo krompir, mlado čebulo in ribo, da dobimo kompaktno zmes ki jo začinimo s koprom, soljo, poprom in limonovim sokom. Počakamo, da se zmes ohladi, in oblikujemo palčke. Palčke povaljamo v razžvrkljanem jajcu in drobtinah. Olje segrejemo na 160 C in palčke ocvremo.

NAVODILA ZA PRIPRAVO SALSE

Zeleno, mešano papriko in rdečo peso narežemo na majhne kocke (0,5 x 0,5 cm), jih začinimo z balzamičnim kisom, soljo, poprom in oljem.

NAVODILA ZA PRIPRAVO OMAKE

Majonezo zmešamo z delikatesnim hrenom.

KAKO JED POSTREŽEMO?

Štručko razrežemo po sredini in najprej dodamo salso, sledi ribja palčka in nato hrenova majoneza. Hot dog okrasimo z vejico kopra ali z drugo svežo dišavnico.

Uporabljene top sestavine