Holandki

Holandki
..............................

Pečen losos na špinačnem pireju s holandsko omako.

Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v Hoferju.

Sestavine za 4 osebe

ŠPINAČNI PIRE
330 g krompirja
80 g zamrznjene kremne špinače Gartengold
strok česna
20 g slovenskega čajnega masla Milfina
20 g parmezana Grana Padano
žlica kisle smetane Milfina
dve žlici sladke smetane Milfina
ščepec soli
ščepec popra
HOLANDSKA OMAKA
eno bio jajce Natur aktiv
40 g slovenskega čajnega masla Milfina
tri kapljice limoninega soka
ščepec soli
ščepec popra
žlica gorčice Lomee
3 kapljice belega balzamičnega kisa
LOSOS
250 g nezačinjenega zamrznjenega lososa Almare
žlica grškega oljčnega olja Minos
ŠAMPINJONI
dva večja rjava šampinjona

Navodila za pripravo

Špinačni pire

Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo. Kuhan krompir pretlačimo in mu dodamo odtaljeno špinačo. Dodamo nariban česen, parmezan in preostale sestavine ter dobro premešamo.

Holandska omaka

Rumenjak stepemo nad parno kopeljo, dodamo nekaj kapljic belega balzamičnega kisa, nekaj kapljic limoninega soka in stepamo, dokler se ne zgosti. Pri tem pazimo, da jajca ne zakrknejo. Nato počasi dolivamo stopljeno maslo in močno mešamo, da se omaka lepo zveže in zgosti. Na koncu po okusu solimo in popramo ter dodamo gorčico.

Losos

Odtaljene lososove fileje razrežemo na 5 cm dolge kose, jih osušimo s papirnato brisačo in v ponvi na srednje vročem olju popečemo do zlatega, 2-3 minute na vsaki strani.

Šampinjoni

Šampinjona naribamo.

Kako jed postrežemo?

Na krožnik damo žlico špinačnega pireja in nanj položimo pečenega lososa. Po vrhu polijemo toplo ali hladno holandsko omako in potresemo naribane šampinjone.

Paleta mogočnih okusov, ki obarva najslajše trenutke.

Jed je ustvarjena z navdihom FerFud DVE chefinj Martine Zamuda in Polone Lopert.

Cena sestavin za eno porcijo te jedi je 1,50 €.

40 min
KAKOVOSTNE SESTAVINE IZ RECEPTA ZAGOTAVLJA HOFER

KAKOVOSTNE SESTAVINE IZ RECEPTA ZAGOTAVLJA HOFER

Hofer