Čikenpalčke

Čikenpalčke
..............................

Piščančji fingersi v koruznih kosmičih na kumarični omaki in zeleni solati.

Vse kakovostne sestavine te jedi so kupljene v Hoferju.

Sestavine za 4 osebe

PIŠČANEC
200 g svežega piščančjega fileja Okusi podeželja
20 g gladke moke Korngold
Eno BIO jajce Natur aktiv
60 g koruznih kosmičev Knusperone
ščepec soli
MAJONEZA
Eno BIO jajce Natur aktiv
žlička gorčice Lomee
ščepec popra Le Gusto
OMAKA IZ KUMAR Z MAJONEZO IN MLADO ČEBULO
Ena manjša kumara
žlica bio kisle smetane Natur aktiv
žlica majoneze
5 g drobnjaka
10 g zelenja mlade čebule
ščepec soli
ščepec popra Le Gusto
SOLATNI PRELIV
En manjši paradižnik
Dve žlici sončničnega olja
Ena žlička balzamičnega kisa iz Modene Gourmet
Dve žlici vode
ščepec soli
ščepec popra Le Gusto
ZELENA SOLATA S PARADIŽNIKOM
25 g solate Živa - listnata
25 g solate Živa - glavnata
70 g bio češnjevega paradižnika

Navodila za pripravo

Piščanec

File piščanca narežemo na 12 tankih trakcev, ki jih solimo in popramo. Jajce razžvrkljamo, koruzne kosmiče pa nadrobimo na manjše koščke. Meso najprej povaljamo v moki, ga potopimo v jajce in povaljamo v koruznih kosmičih. Kosmiče z rokami močno pritisnemo ob meso, da se prilepijo in med cvrtjem ne odpadejo. Panirane fileje ocvremo v vročem sončničnem olju do zlato rjave barve. Ocvrte položimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno olje.

Majoneza

V ozki visoki posodi ubijemo eno jajce, dodamo žličko gorčice ter solimo in popramo. S paličnim mešalnikom pričnemo mešati čisto na dnu ter obenem počasi in postopoma dolivamo olje. Mešamo, dokler se zmes ne spremeni v gosto majonezo.

Omaka iz kumar z majonezo in mlado čebulo

Kumare olupimo in jih na drobno nasekljamo. Dodamo jim žlico kisle smetane, žlico majoneze, nasekljan zeleni del mlade čebule in nasekljan drobnjak. Vse sestavine premešamo ter po občutku solimo in popramo.

Solatni preliv

Paradižnik narežemo na manjše koščke in jih stresemo v manjšo posodico. Dodamo dve žlici sončničnega olja, žličko balzamičnega kisa in dve žlici vode. Solimo in popramo ter zmešamo s paličnim mešalnikom.

Zelena solata s paradižnikom

Zeleno solato očistimo in natrgamo na manjše koščke. Paradižnik narežemo na krhlje. Oboje stresemo v posodo in prelijemo s prelivom. Vse skupaj dobro premešamo.

Kako jed postrežemo?

Najprej na krožnik položimo dve žlici kumarične omake, nato solato s paradižnikom, po vrhu pa položimo tople piščančje »fingerse«.

Ameriška klasika, ki se spogleduje z mehiško kulinarično tradicijo.

Jed je ustvarjena z navdihom chefa Janeza Bratovža (JB restavracija).

Cena sestavin za eno porcijo te jedi je 0,80 €.

40 MIN
KAKOVOSTNE SESTAVINE IZ RECEPTA ZAGOTAVLJA HOFER

KAKOVOSTNE SESTAVINE IZ RECEPTA ZAGOTAVLJA HOFER