KULT316

EKIPA

Študenta Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, ki svoj čut za kulinariko in kreativnost pilita v vrhunski šolski restavraciji Center kulinarike in turizma Kult316.

KULT 316 URSKA

Urška Jakljevič

Sem pristna Belokranjka, ki je svoje prve kuharske izkušnje pričela nabirati na domači turistični kmetiji, kasneje pa pri gostinstvu Jezeršek. Rada pripravljam zanimive kulinarične zgodbe, zlasti sladka presenečenja, h katerim se prileže tudi kozarec odličnega vina. Veselim se novega znanja, izzivov in »food truck« izkušenj s projektom FerFud.

KULT 316 ANDRAZ

Andraž Obrstar

Kot vesten Suhokranjec sem svoje prve izkušnje v gostinstvu pridobival v domačem kraju na Domačiji Krnc, kjer prevladuje želja turistom čim bolj približati pristne dolenjske jedi in Slovenijo. Sodelujem tudi z gostinstvom Jezeršek. Za kariero v gostinstvu sem se odločil zato, ker lahko v tej panogi pokažeš svojo kreativnost, navežeš stike z ljudmi in ustvarjaš kulinarične zgodbe brez pravil in predpisov. V prostem času se ukvarjam tudi s peko slaščic in mešanjem pijač.

Mentor

KULT 316 MENTOR

Blaž Švigelj

Navdušen nad kulinariko. Ponosni bivši študent Višje gostinske šole BIC Ljubljana. Odgovoren za kulinarično ponudbo restavracije Centra kulinarike in turizma KULT316. Vedno na voljo študentom in raziskovalec vsega v povezavi s hrano.

Mentorka

Marjeta Cevc

Kuhanje in delo z mladimi me izpopolnjuje, mi daje energijo in nenehno potrebo po pridobivanju novih znanj in izkušenj. S svojim delom in ravnanjem želim vplivati na študente tako, da bodo spoštovali sebe in svoje delo, dobrine, s katerimi delajo, in ljudi, za katere bodo ustvarjali.

DVE EKIPI. DVE ŠOLI.
DVE RESTAVRACIJI. EN CILJ.

Ekipa restavracije SEDEM Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter ekipa Centra kulinarike in turizma KULT316 Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana sta se s svojimi finimi grižljaji potegovali za strokovno ekskurzijo v španski San Sebastian – v svetovno znano restavracijo ARZAK. S svojim delom sta ekipi podpirali tudi projekt Botrstvo v Sloveniji in skupaj z obiskovalci zbrali donacijo v višini 6.580,76 €.

ferfud trucks 2