Fer je vedeti

Kaj je FerFud?

FerFud se je leta 2015 pričel kot prvi pravi »food truck« projekt pri nas. Na slovenske ulice je pripeljal vrhunsko urbano kulinariko, pripravljeno iz kakovostnih HOFERjevih sestavin po fer ceni. Čeprav je FerFud skozi leta zamenjal svojo podobo, jedilnike, kuharske mojstre in celo vozilo, ostaja od prvega dne dobrodelno naravnan. Podjetje HOFER kot pobudnik kulinarično-dobrodelnega popotovanja namreč vse zbrane prispevke ob prodaji jedi donira projektu Botrstvo v Sloveniji.

Več o preteklih sezonah FerFuda si lahko preberete tu:Pretekle FerFud sezone

Kaj je FerFud BBQ TOUR?

Kulinarična tema projekta FerFud v letu 2018 je bila BBQ oz. vse, kar se je vrtelo okoli žara – ali na njem obračalo. Najbolj vroča, sočna, zadimljena, žareča in dišeča ter odpeljana dobrodelna žar turneja vseh časov se je v treh mesecih ustavila v številnih krajih po vsej Sloveniji in vam na 50 dogodkih postregla z vročimi hiti slovenskih legend BBQ žanra: HOOD BURGER, SORBARA STEAK HOUSE, HILLBILLY`S SMOKE HOUSE in POP'S PLACE. Z njihovimi uspešnicami in prispevki žar oboževalcev smo znova  zbirali tudi sredstva za otroke, vključene v projekt Botrstvo v Sloveniji, in zbrali izjemnih 6.519,73 EUR.

Kako ste pomagali Botrstvu?

Vsak žar oboževalec, ki je plačilu vročih hitov po FER CENI ali PLAČILU Z OBJAVO dodal še FER ZNESEK po svojih zmožnostih, je prispeval za otroke iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Vsem, ki ste v sezoni 2018 prispevali 5 € ali več, smo v zahvalo podarili turnejsko kapo s ščitnikom.

Kaj je fer cena?

Fer cena je enaka ceni sestavin posameznega vročega hita v poslovalnicah HOFER. Vsak prispevek obiskovalca nad fer ceno smo ob koncu turneje namenili projektu Botrstvo v Sloveniji. Fer je fer.

Kaj je plačilo z objavo?

Plačilo z objavo je inovativen in preprost način plačila s QR kuponom, ki ga na vsakem FerFud dogodku prejmete z objavo določene FerFud vsebine na svojem Facebook ali Twitter profilu.  

Zakaj so bili vroči hiti tako fini?

Prvi del odgovora leži v recepturah legendarnih BBQ chefov, ki jih še vedno najdete na tej spletni strani, drugi del pa v uporabi kakovostnih sestavin, ki vas pričakujejo v vseh poslovalnicah HOFER.


Kje vse se je ustavil FerFud BBQ TOUR?

FerFud BBQ TOUR se je na slovenske ulice odpravil 18. aprila in v treh mesecih prekrižaril vso Slovenijo. Vrhunec turneje je doživel 15. julija, ko je svojo kulinarično dogodivščino sklenil z veličastnim Finalom ob finalu, kjer so žar oboževalci uživali tudi ob spremljanju najbolj vroče nogometne tekme leta. Na Finalu ob finalu smo zažigali, obiskovalci pa ste znova dokazali, da ste najboljše občinstvo.

 

Koliko časa je bil FerFud tovornjaček na vsaki lokaciji? 

FerFud BBQ TOUR je na vsaki lokaciji preživel največ 4 ure in v tem času postregel s približno 250 vročimi hiti.