Kaj je FerFud DVE?

Kaj je FerFud DVE?

Je prvi pravi »food truck« projekt pri nas, ki širi sodobno kulinarično kulturo na slovenske ulice s spreminjanjem tradicionalnih slovenskih receptov v fine urbane grižljaje po fer ceni. Je tudi uresničitev sanj mladih študentk, Polone in Martine, pod mentorstvom osmih priznanih kuharskih mojstrov in s podporo kakovostnih Hoferjevih sestavin. Martina in Polona sta bili namreč izbrani na razpisu za FerFud chefa 2016, kjer sta s konceptom FerFud DVE prepričali strokovno žirijo, prav tako pa sta s svojim predstavitvenim videom navdušili tudi obiskovalce spletne strani www.ferfud.si.
Kot zmagovalki razpisa sta FerFud DVE chefinji prevzeli tovornjaček, prejeli šolanje na Akademiji Jezeršek, mentorstvo 8 najboljših chefov, mesečno plačilo, stanovanje za čas trajanja projekta ter ob zaključku projekta tudi nagrado v višini 10.000 €.
FerFud DVE se je po 8.350 prevoženih kilometrih, 65 obiskanih lokacijah in 18.770 pripravljenih finih grižljajev nadvse uspešno zaključil, za projekt Botrstvo v Sloveniji pa je zbral 8836,30 € donacij.


Ali je res, da je FerFud DVE pravzaprav super fer?

Poleg tega, da je FerFud DVE ljubiteljem uličnih grižljajev približal kakovostno kulinariko po fer ceni, je vse donacije obiskovalcev namenil projektu Botrstvo v Sloveniji. A ni to super fer?


Zakaj so fini grižljaji res tako fini?

Ker so to grižljaji iz kakovostnih Hoferjevih sestavin, narejeni s posebnim ščepcem Polonine in Martinine strasti do obujanja tradicionalnih slovenskih jedi na kul urbani način.


Koliko je bila fer cena?

Fer cena je bila enaka prodajni vrednosti sestavin izbrane jedi v trgovini Hofer. Cena za vsako jed je zapisana pod posameznim receptom za fini grižljaj. Fer ceni pa so obiskovalci po želji dodali znesek, donacijo, ki je bila namenjena projektu Botrstvo v Sloveniji. Letos je bilo v okviru projekta FerFud DVE zbranih 8836,30 € donacij. No, to pa je fer!
To je bil en način plačila, drugi pa je bil z objavo na Facebooku ali Twitterju, pri čemer so obiskovalci prejeli QR kodo (kupon) za brezplačno jed po želji. Tudi to je fer, kajne.