Fer je vedeti

Kaj je FerFud?

FerFud je pred dvema letoma kot prvi v Sloveniji pričel pravi »food truck« projekt. Na slovenske ulice je pripeljal vrhunsko urbano kulinariko z jedmi, pripravljenimi iz kakovostnih Hoferjevih sestavin po fer ceni. Hkrati pa mladim nadarjenim kuharjem ponuja priložnost pravega kulinaričnega popotovanja in zagotavlja nepozabno poučno izkušnjo. FerFud ima vse od začetka tudi dobrodelno noto, saj podjetje Hofer vsa zbrana sredstva donira projektu Botrstvo v Sloveniji. Fer, mar ne?

Kaj je FerFud DUEL?

Letošnji FerFud je spet poseben, saj fine grižljaje prvič širita kar dve ekipi – ekipa restavracije SEDEM Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor in ekipa restavracije KULT316 Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Ekipi mladih kuharskih talentov se v kulinaričnem duelu potegujeta za nepozabno nagrado – strokovno ekskurzijo v španski San Sebastian, v svetovno znano restavracijo ARZAK s tremi Michelinovimi zvezdicami in več kot 100-letno tradicijo vrhunske kulinarike. S svojim delom pa hkrati podpirata tudi projekt Botrstvo v Sloveniji.

Kako do nagrade?

Pri FerFudu šteje fer plej, zato se na pot odpravi ekipa, ki bo boljša v dveh od treh fer kriterijev. Ti so: višina zbrane donacije, kulinarična ocena jedi in povprečna vrednost prispevka, ki so ga ljudje pripravljeni dodatno nameniti za fini grižljaj. Odločitev je torej na vas, obiskovalcih FerFud DUEL dogodkov, da s svojimi plačili in ocenami grižljajev določite zmagovalno ekipo.

Kaj je Finometer?

Če ste okusili fine grižljaje, je fer, da jih tudi ocenite. Tedensko povprečje vseh ocen obiskovalcev vam na spletni strani sproti prikazuje FerFud Finometer. 

Drži, da v FerFud DUELU kljub temu zmagajo vsi?

Seveda drži, saj smo vendar fer.

  • Ena od ekip se bo odpravila na strokovno ekskurzijo v San Sebastian.
  • Botrstvo prejme donacijo v višini seštevka vseh vaših prispevkov.
  • Hofer kot pobudnik kulinarično-dobrodelnega projekta ob koncu FerFud DUELA izenači znesek donacij in ga kot dodatno plačilo poklonil še ekipama.
  • Z našimi finimi grižljaji pa praznih rok ne boste ostali niti vi.

Zakaj so fini grižljaji res tako fini?

Ker so pripravljeni iz kakovostnih Hoferjevih sestavin s ščepcem mladostne kulinarične igrivosti kuharskih talentov restavracij Sedem in Kult316.

Kje najdem FerFud DUEL?

FerFud DUEL ekipi bosta od 10. avgusta 2017 prisotni na dogodkih po vsej Sloveniji. Spremljajte FerFud DUEL spletno stran, Facebook, Instagram ali Twitter in točno boste vedeli, kje v danem trenutku stojita naša »food trucka«.

Lahko FerFud obišče tudi moj dogodek?

Zasebni ali poslovni dogodek, vse je mogoče, vse je fer. Zaupajte nam svojo zgodbo. Morda bo naslednji dogodek prav pri vas.

Fer plačila

Kaj je fer cena?

Fer cena je enaka prodajni vrednosti sestavin izbrane jedi v trgovini Hofer. Glede na to, koliko se vam fini grižljaji zdijo vredni, pa lahko fer ceni vedno dodate tudi fer znesek po svojih zmožnostih. Z njim podprete ekipo mladih bodočih chefov in prispevate za otroke iz projekta Botrstvo.

Kaj je plačilo z objavo?

Plačate lahko tudi z objavo na Facebooku ali Twitterju, pri čemer boste prejeli QR kodo (kupon) za brezplačni grižljaj po želji. Seveda pa lahko tudi tukaj vedno dodate še fer znesek po želji.

Kako lahko plačam z objavo?

Obiščite FerFud.si in kliknite na gumb »Plačaj z objavo«. Izberite družbeni medij - Facebook ali Twitter -, se prijavite v aplikacijo ter objavite eno izmed pripravljenih FerFud DUEL objav. Prejeli boste QR kodo (kupon), ki jo lahko natisnete ali zgolj pokažete na svojem mobilnem telefonu ob oddaji naročila za brezplačni grižljaj.

So pri tem kakšne omejitve?

Ni jih veliko, a nekaj vseeno. Zato je fer, da vas nanje opozorimo:

  • QR kodo si lahko zagotovite le na dan, ko sta FerFud DUEL ekipi na določenem dogodku, velja pa za en fini grižljaj.
  • V celotnem obdobju lahko unovčite do 10 QR kod z objavo na Facebooku in do 10 QR kod z objavo na Twitterju. To pomeni 20-kratno najbolj fer kulinarično izkušnjo!

Kaj pa v primeru tehničnih težav?

FerFud DUEL je velik popotnik, ki poleg urbanega utripa rad uživa tudi v naravi. To pa lahko pomeni, da na nekaterih lokacijah plačevanje z objavami na Facebooku ali Twitterju ne bo delovalo brezhibno. To seveda ni fer, vendar boste lahko fine grižljaje še vedno okusili po fer ceni.

Fer je vedeti

Koliko porcij finih grižljajev bo dnevno na voljo?

Na vsaki lokaciji bo posamična ekipa postregla z okvirno 200 grižljaji. Zato velja: kdor prej pride, prej zmaže!

Ali lahko rezerviram mizo?

Si predstavljate, da bi jo lahko in potem ne bi bila na voljo takrat, ko bi si vi želeli? To ne bi bilo fer, kajne?

Povabite FerFud Ekipo

Želite, da FerFud DUEL obišče dogodek v vašem kraju? Razmišljate, da bi svoje sodelavce ali prijatelje presenetili z res finimi grižljaji? Zaupajte nam svojo zgodbo. Z veseljem se bomo odzvali na vaše povabilo.

Enkrat FerFud, prosim