Fer je vedeti

Kaj je FerFud?

FerFud je pred dvema letoma kot prvi v Sloveniji pričel pravi »food truck« projekt. Na slovenske ulice je pripeljal vrhunsko urbano kulinariko z jedmi, pripravljenimi iz kakovostnih Hoferjevih sestavin po fer ceni. Hkrati pa mladim nadarjenim kuharjem ponuja priložnost pravega kulinaričnega popotovanja in zagotavlja nepozabno poučno izkušnjo. FerFud ima vse od začetka tudi dobrodelno noto, saj podjetje Hofer vsa zbrana sredstva donira projektu Botrstvo v Sloveniji. Fer, mar ne?

Kaj je FerFud DUEL?

Letošnji FerFud je bil poseben, saj sta svoje fine grižljaje prvič širili kar dve ekipi – ekipa restavracije SEDEM Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor in ekipa restavracije KULT316 Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Ekipi mladih kuharskih talentov sta se v kulinaričnem DUEL-u potegovali za nepozabno nagrado – strokovno ekskurzijo v španski San Sebastian, v svetovno znano restavracijo ARZAK s tremi Michelinovimi zvezdicami in več kot 100-letno tradicijo vrhunske kulinarike. S svojim delom pa hkrati podpirali tudi projekt Botrstvo v Sloveniji.

Kako do strokovne ekskurzije?

Pri FerFud DUEL-u je štel fer plej, zato se na pot odpravlja ekipa, ki je bila v primerjavi dveh od treh fer kriterijev uspešnejša. Ti so bili: višina zbrane donacije, kulinarična ocena jedi in povprečna vrednost prispevka, ki so ga obiskovalci dodatno namenili za fini grižljaj. O potnikih v Španijo ste torej odločali vi, obiskovalci FerFud DUEL-a.

Drži, da so v FerFud DUEL-u zmagali vsi?

Seveda drži, saj smo vendar fer.

  • Ekipa316 se je odpravila na strokovno v ARZAK, slovito špansko restavracijo s sto letno tradicijo vrhunske kulinarike in kar tremi Michelinovimi zvezdicami.
  • Projekt Botrstvo v Sloveniji je prejel donacijo v višini seštevka vseh prispevkov obiskovalcev v višini 6.580,76 EUR.
  • Hofer kot pobudnik kulinarično-dobrodelnega projekta je ob koncu FerFud DUEL-a izenačil znesek donacije in ga kot dodatno nagrado razdelil med obe ekipi. Fer namen je bil tako podvojen.
  • S FerFud DUEL finimi grižljaji pa praznih rok niste ostali niti obiskovalci.

Zakaj so bili fini grižljaji res tako fini?

Ker so bili pripravljeni iz kakovostnih Hoferjevih sestavin s ščepcem mladostne kulinarične igrivosti kuharskih talentov restavracij Sedem in Kult316.

Kdaj je potekal FerFud DUEL?

Ekipi Sedem in Kult316 sta bili od 10. avgusta do 4. oktobra 2017 prisotni na dogodkih po vsej Sloveniji. Njuno kulinarično popotovanje lahko podoživite na FerFud DUEL spletni strani, Facebooku, Instagramu in Twitterju.

Fer plačila

Kaj je fer cena?

Fer cena je enaka prodajni vrednosti sestavin izbrane jedi v trgovini Hofer. Glede na to, koliko so se vam fini grižljaji zdeli vredni, ste lahko fer ceni vedno dodali tudi fer znesek po svojih zmožnostih. Z njim ste podprli ekipo mladih bodočih chefov in prispevali za otroke iz projekta Botrstvo.

Kaj je plačilo z objavo?

Plačati je bilo možno tudi z objavo na Facebooku ali Twitterju, pri čemer ste prejeli QR kodo (kupon) za brezplačni grižljaj po želji. Seveda ste lahko tudi tukaj vedno dodali še fer znesek po želji.

Koliko porcij finih grižljajev je bilo dnevno na voljo?

Na vsaki lokaciji je posamična ekipa postregla z 200 do 300 grižljaji. Veljalo je načelo: kdor prej pride, prej zmaže!

DVE EKIPI. DVE ŠOLI.
DVE RESTAVRACIJI. EN CILJ.

Ekipa restavracije SEDEM Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter ekipa Centra kulinarike in turizma KULT316 Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana sta se s svojimi finimi grižljaji potegovali za strokovno ekskurzijo v španski San Sebastian – v svetovno znano restavracijo ARZAK. S svojim delom sta ekipi podpirali tudi projekt Botrstvo v Sloveniji in skupaj z obiskovalci zbrali donacijo v višini 6.580,76 €.

ferfud trucks 2