Ferfud dve chefinji

Polona Lopert

Sem preprosto dekle z velikimi sanjami. Obožujem kuhanje, glasbo (rock, jazz, blues ...), naravo, dobre knjige in uživanje na morju. Sem ena izmed redkih študentk, ki dejansko uživa v svoji študijski stroki - management turističnih podjetij na Turistici.

Kadar me prime, skiciram tudi kakšen dizajn, skico poletne oblekice, sicer pa uživam življenje, kolikor se le da, ko je čas in dobra družba. Najbolj srečna sem takrat, ko prideva s fantom domov in greva z najinimi psi na dolg sprehod po lepotah Prekmurja. Kuharske izkušnje sem začela nabirati po osnovni šoli, ko sem staršema kuhala kosilo. V začetku so bili to špageti na sto in en način, potem me je mama naučila še mnogo drugega. Pri babici pa nisem smela nikoli kuhati sama, saj sem najmlajša in sem se njenih mojstrovin lahko učila le z gledanjem pod prste v družbi omamnih vonjav. Za svojo delovno prakso štejem delo v Ribji Kantini Fritolin v Piranu, kjer sem bila samostojna kuharica, nekaj časa pa celo nadomeščala chefinjo.

Dosedanje kuharske izkušnje:

  • Samostojna kuharica v Ribji kantini Fritolin, Piran (11 mesecev).
  • Sodelovanje na dogodku Reflektor Pop up brunch - Kuhanje/prodaja svojih jedi.
  • Priprava slovenske večerje za tuje študente - International event na Fakulteti za turistične študije – Turistica.

Martina Zamuda

Sem študentka Fakultete za turistične študije – Turistica; smer management turističnih podjetij. Svoj prosti čas najraje izkoristim v krogu svojih najbližjih. Ponavadi je to druženje v naravi s fantom ali pa pri babici za obloženo mizo.

Med svoje hobije štejem predvsem kuhanje. S tem sem začela ob koncu osnovne šole, ko sem postala vegetarijanka in sem si morala kuhati sama, saj domači niso bili navajeni kuhati brezmesnih jedi. Ob kombiniranju novih okusov in sestavin sem spoznala, da je kuhanje zelo zabavno. Čez tri leta sem pričela ponovno uživati meso in od takrat dalje imam v kuhinji neskončno možnosti ter se lahko neomejeno igram še naprej. Moje delovne kuharske izkušnje so se pričele nabirati lani v Fritolinu pri Ribji kantini, kjer sva delali obe/skupaj s Polono. Najprej sem začela delati s posodo in pripravami, kasneje, ko je naša chefinja opazila mojo željo in strast do kuhanja, pa me je pričela učiti dela prave kuharice. S pozitivnimi besedami me je spodbujala in bodrila ter me na koncu postavila na pozicijo glavne kuharice, kjer sem zelo uživala.

Dosedanje kuharske izkušnje:

  • Samostojna kuharica v Ribji kantini Fritolin, Piran (7 mesecev). 
  • Sodelovanje na kulinaričnem dogodku; Kulinarični pohod Istrskih dobrot 2016. 
  • Sodelovanje na dogodku Reflektor Pop up brunch - Kuhanje/prodaja svojih jedi.
  • Priprava slovenske večerje za tuje študente - International event na Fakulteti za turistične študije – Turistica.

Njuna FerFud DVE vizija

Z najino hrano se želiva približati ljudem in jim vzbuditi občutke nostalgije na domačo hrano, obenem pa jih tudi presenetiti z novimi kombinacijami, ki jih doma nismo navajeni. Ljudem želiva sporočiti, da pri kuhanju ni omejitev. Tudi domače jedi, ki nam jih je pripravljala stara mama, lahko po svojih okusih prirejamo. Pri gostih, predvsem pa pri mladih želiva doseči, da bodo o slovenski hrani razmišljali drugače, da je lahko razgibana, pisana in igriva ter nadvse okusna. In to kar na ulici, pri FerFudu.


Mitja Horvat

Desna roka FerFud DVE chefinj in FerFud chef 2015.

Ferfud dve mentorji

Janez Bratovž

Chef restavracije JB, Ljubljana

Vesna Čarman

Chefinja gostilne pri Danilu, Reteče

Luka Jezeršek

Chef gostinstva Jezeršek, Medvode

Gregor Jurkovič

Chef burger bara Pop´s place, Ljubljana

Ksenija Mahorčič

Chefinja gostilne Mahorčič, Rodik

Tanja Pintarič

Chefinja gostilne Rajh, Bakovci

Uroš Štefelin

Chef Vile Podvin, Radovljica

Gregor Vračko

Chef Hiše Denk, Zgornja Kungota